George R. R. Martin a Tűz és Jég dala zárlatáról blogolt

George R. R. Martin egy posztban búcsúzott az HBO Trónok harca tévésorozatától. Bejegyzésében homályos utalást tett arra is, hogy a regényfolyam befejezése némiképp különbözni fog a tévésorozat zárlatától.

Számtalan projekten dolgozik
Bejegyzésében Martin hosszan ír a sorozatról, illetve arról, hogy számára mit jelentett ez a munka, és hogy mennyire nagyszerű kollégákkal dolgozhatott. Majd beszél arról, hogy jelenleg mi mindenen dolgozik.

Öt műsort készít az HBO-nak, ezek közt van olyan is, aminek semmi köze Westeros világához, kettőt a HULU-nak és egyet a History Channelnek. Van amelyiknek a történetét ő írta, és van olyan, amit mások írtak. Valamint egy Japán céggel egy számítógépes játékról is tárgyal.

 

Sean Bean a Trónok harca Eddard Starkjaként. / Fotó: flickr.com

 

A regényfolyam befejezéséről
Végül pedig rátér arra is, ami a rajongókat a legjobban izgatja: a készülő könyvekre. Elmondja, hogy változatlanul dolgozik a regényfolyam utolsó két kötetén. Valamint kitért a történet befejezésére is.

 

„Hogyan fog befejeződni? Ugyanúgy, mint a sorozat? Máshogy? Nos… igen. És nem. És igen. És nem. És igen. És nem. És igen. Bizonyos karaktereket nem írtak bele a sorozatba és olyanok is, akik a képernyőn meghaltak, de a könyvben még élnek. Szóval ha mást nem is, az olvasók meg fogják tudni, hogyan zárult le Jeyne Poole, Lady Stoneheart, Skahaz Shavepate, Arianne Martell, Darkstar, Victarion Greyjoy és Ser Garlan története. És igen, lesznek unikornisok is… vagyis valami annak nevezhető dolog. Én megírom. Ti elolvassátok. Aztán mindenki önállóan eldönti, tetszik-e neki vagy sem és vitatkoznak róla majd az interneten."

Forrás: Not a Blog


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

„Hogyan fog befejeződni? Ugyanúgy, mint a sorozat? Máshogy? Nos… igen. És nem. És igen. És nem. És igen. És nem. És igen." – George R. R. Martin a Tűz és Jég dala zárlatáról.