George R. R. Martin a Stark lányokról mesélt

A Trónok harca-regények írója, George R. R. Martin elárulta, honnan merített inspirációt a sorozat egyik legnépszerűbb alakjához, Arya Starkhoz.

A Trónok harca-regények írója, George R. R. Martin elárulta, honnan merített inspirációt a sorozat egyik legnépszerűbb alakjához, Arya Starkhoz.

 

Arya és Sansa Stark. / Kép: tumblr

 

Martin a Rolling Stone magazinnak mesélt arról, hogy Arya és Sansa alakját kezdettől fogva nagyon ellentétesen képzelte el: Sansa igazi romantikus figurának indult, aki a középkori elképzeléseknek megfelelően arról álmodozott, hogy bárdok éneklik meg a szépségét, lovagi tornákra jár, ahol csinos lovagok udvarolnak neki, aztán később egy kastély úrnője, esetleg királynő lesz.
Ehhez képest Arya karakteréhez Martin a feminizmusból és a szexuális forradalom időszakából inspirálódott, de nincs konkrét személy, akihez köthetné:


„Nem mondanám, hogy lett volna egy konkrét modellem, de sok nőben, akit ismertem, fellelhetőek Arya jellemvonásai. Különösen azok a nők, akiket fiatalon, a hatvanas és a hetvenes években ismertem – tudja, a szexuális forradalom és a feminista mozgalom évtizedében. Ismertem egy csomó fiatal nőt, aki nem kért abból, hogy 'Ó, találnom kell egy férjet, aztán háziasszony leszek'.”

 

Forrás: hvg.hu


tovább ►
ISBN: 9789633571224
Megjelenés: 2016-12-30

George R. R. Martin

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2019-05-17 11:39:24

A kilencvenes évek Bibliája – James Redfield: A mennyei prófécia

Tovább
HÍREK
2019-11-21 22:17:45

Megjelent a JCDecaux „Álljon meg egy novellára!” című novelláskötete

Tovább
MINDENNAPI
2020-03-23 09:35:57

8. nap otthon – Paul Hollywood: Kenyér – Reggelire, ebédre, vacsorára

Tovább

Martin elárulta, mi inspirálta Arya Stark alakját.