Film készült Donna Tartt bestselleréből

Szeptember végén mutatják be Amerikában Donna Tartt bestselleréből készült mozifilmet. Ez a film a Warner Bros. és az Amazon első közös alkotása. A film költségeinek egyharmadát álló Amazon exkluzív streaming jogokkal fog rendelkezni az alkotás fölött, míg Warner a mozis és a nemzetközi terjesztésről gondoskodik majd.

Lehengerlő siker
A 2013-ban megjelent Az Aranypinty szerzője Donna Tartt, az amerikai kortárs irodalom egyik ikonikus figurája. A könyv megjelenését követően rögtön a második helyen nyitott a The New York Times bestsellerlistáján, majd hamarosan első lett, és 40 héten át szerepelt a tíz legolvasottabb könyv között. A kritikusok Az év könyvének választották, és 2014-ben elnyerte a Pulitzer-díjat. Az írónőt pedig 2014-ben a Time magazin beválogatta az év 100 legbefolyásosabb személyisége közé. 

 

Egy kisiklott élet
A regény főszereplője Theo Decker, aki tizenhárom éves korában elveszíti édesanyját a New York-i Metropolitan Múzeumban bekövetkező merénylet során. A fiú túléli a katasztrófát, azonban élete darabjaira hullik szét. Magára marad New Yorkban, irányvesztetten és teljesen egyedül, míg végül egy gazdag barát családja befogadja. Ám a Park Avenue jómódú és távolságtartó világában sehogy sem talál otthonra. Sóvárog az anyja után, és görcsösen ragaszkodik ahhoz a tárgyhoz, amely a leginkább rá emlékezteti: egy kis méretű, varázslatos festményhez, amely végül az alvilág felé sodorja.

 

A mozifilm előzetese.

 

Nicole Kidmannal és Luke Wilsonnal a főszerepben
A regényapadtációt a Behálózva és a Brooklyn rendezője John Crowley vitte vászonra. A főbb szerepekben pedig olyan színészeket láthatunk mint Ansel Elgort, Nicole Kidman, Sarah Paulson, Luke Wilson és Jeffrey Wright.

mindennapkonyv.hu / The Guardian


tovább ►
ISBN: 9789633551899
Megjelenés: 2016-11-11

Donna Tartt

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

2013 egyik legnépszerűbb regényéből készült filmadaptáció.