Westeros kaotikus, vad korszakát ismerhetjük meg az HBO új sorozatából

George R. R. Martin a Entertainment Weeklynek adott interjúban újabb morzsákat árult el arról, hogy mire is számíthatunk majd a 2020-ban képernyőre kerülő tévésorozatban.

100 királyság
„Mindig hét királyságról beszélünk, mert Aegon hét királyságot egyesített, ám ha egy kicsit visszamegyünk az időben, már kilenc királyságot látunk, majd tizenkettőt, és végül elérünk addig, amíg száz apró királyságot találunk. Ez az a korszak, amiről beszélünk." – mondja Martin. A hét királyságot rend és béke jellemezte, amíg ki nem tört a háború, azonban ez egy veszélyesebb és kaotikusabb korszak lesz, mint amit A tűz és jég dala köteteiből megismerhettünk.

Starkok és rémfarkasok
Mivel a Starkok az első emberek leszármazottai, így fontos szerepet játszanak Westeros történetében. Martin leszögezi az interjúban, hogy „Starkok minden kétséget kizáróan éltek már akkor."  Így számíthatunk arra, hogy fel is fognak tűnni a történetben, ahogy a család címerállatai, a rémfarkasok is. „És persze a Mások is, hiszen ez is része a történetnek" – fűzi hozzá Martin. Bár sárkányok nem lesznek, hiszen a Targaryenek még ekkor nem érkeztek meg a kontinensre, de mamutokra és más őslényekre számíthatunk, akár szörnyek is felbukkanhatnak majd a képernyőn.

Casterly-hegy urai
Az előzménysorozat a Lannisterek felemelkedése előtt játszódik, így kezdetben minden bizonnyal nem fognak szerepelni, ugyanakkor a Casterly-hegy ekkor már nem volt lakatlan, egykori urai, a régi istenek hitét követő Casterlyk a kor jelentős urai voltak, hiszen a hegy gyomrában talált arany hatalmassá tette őket. A várat Eszes Lann, a Lannister-ház alapítója szerezte meg tőlük csellel, ám hogy ez szerepelni fog-e a sorozatban, arról nem esett szó az interjú során.


Nem lesz egy főhős, főhősök lesznek
Arról azonban szó esett, hogy a sorozat, hasonlóan Martin regényfolyamához, nem egy főhősre koncentrál majd, hanem számtalan központi figura történetét beszéli el. A Trónok harca esetében, soha nem jelöltünk senkit főszereplőket illető díjra, hanem mindig mellékszereplő kategóriában indultak a színészek, mert az a műsor a csapatról szólt. Azt hiszem, ez igaz erre a sorozatra is. Nincsenek főszereplők, csak egy csapat" – mondta.

A leghosszabb éjszaka?
Mikor a sorozat címéről faggatták, Martin elmondta, hogy még mindig nincs hivatalos cím. Hangsúlyozta, hogy ő a The Long Night (Hosszú éjszaka) címet javasolta, de most úgy tűnik, hogy a befutó A leghosszabb éjszaka lehet, ami egy olyan változat, amit én se bánnék" – fűzte hozzá az író.

Jelenleg is dolgozik
Martin sok projekten dolgozik, beleértve az előzménysorozat pilotját is, jelenleg csak egy dolgot ír: a hatodik A tűz és jég dala regényt, a Tél szeleit.

 Forrás: ew.com
Illusztráció: Sergei Sarichev

 


George R. R. Martin

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

100 királyság, Starkok és Mások. Erre számíthatunk a Trónok harca előzménysorozatában.