A féltékenység természetrajzát ábrázoló romantikus filmet forgat Enyedi Ildikó

Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendező a féltékenység természetrajzát ábrázoló romantikus filmjét Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett A feleségem története című regénye alapján készíti.

Az élet bonyolultságáról, titokzatosságáról és törékeny szépségéről
Enyedi Ildikó évtizedek óta tervezgette Füst Milán 1942-ben megjelent, A feleségem története című regényének megfilmesítését. A bolygó hollandi mítoszán alapuló mű főhőse a szerelmi ügyekben járatlan holland hajós, Störr kapitány, aki feleségül veszi Lizzyt (Léa Seydoux) a szépséges francia nyelvtanárnőt. Füst a szerelmi történeten keresztül mesél az élet bonyolultságáról, titokzatosságáról és törékeny szépségéről. Egy szenvedélyes szerelmi dráma, mely a férfi és nő kapcsolatának magasságait és mélységeit mutatja be.
 
Léa Seydoux és Gijs Naber a forgatáson. / Fotó: Csata Hanna
 
Már túl vannak a felén
A kosztümös filmben korabeli díszletekben, ruhákban dolgoznak, a nyersanyagot pedig filmszalagra veszik fel, hiszen egy 1920-as években játszódó történetről van szó. A film nemzetközi színészgárdával forog, és a stáb már túl van a hamburgi forgatáson, ahol többek között néhány komoly hajós jelenetet is felvettek, s jelenleg Budapesten dolgoznak, ahonnan Máltára utaznak tovább.
 

A stáb a Magyar Vasúttörténeti Parkban tartott sajtótájékoztatón. / Fotó: Csata Hanna

 
„Addig vesszük, amíg nem sikerül megtalálni a valódi érzelmeket.”
A film férfi főszereplője szerint a film érzésekről és érzelmekről szól, és kivételes öröm, hogy játszhat benne.
 
„Ildikó mélyen ismeri ezt a történetet, és csak akkor elégedett, amikor egy-egy jelenetben a szereplők képesek megmutatni ezeket az érzelmeket. Ha elsőre nem jutunk el odáig, addig vesszük, amíg nem sikerül megtalálni a valódi érzelmeket, a kapcsolatot köztem és Lea vagy a többi szereplő között” – mesélte.

 

A három országban mintegy hatvan napig forgó, nemzetközi színészgárdát felvonultató, angol nyelvű filmet legkorábban 2020 végén láthatja majd a hazai publikum.

 

mindennapkonyv.hu / MTI

Fotók: Csata Hanna


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9786155568671
Megjelenés: 2018-12-02

FÜST MILÁN

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Budapesten folytatódik Enyedi Ildikó Füst Milán regényadaptációjának forgatása.