Fantasztikus állatok és mágiatörténet – Új, magyar nyelvű Harry Potter könyvek

Az Animus Kiadó két új Harry Potter világát megidéző csodálatos albummal rukkol elő a karácsonyi könyvvásárra. A könyvek ára borsos lesz, viszont cserébe gyönyörűen illusztrált kiadvánnyal lehetünk gazdagabbak. Mutatjuk, hogy milyenek lesznek!

Fejezetcím a Harry Potter – A mágia története című könyvben. / Fotó: Animus Kiadó

 

2017-ben J. K. Rowling, a Bloomsbury Kiadó és a British Library egy fantasztikus kiállítással ünnepelte a Harry Potter és a bölcsek köve megjelenésének huszadik évfordulóját. A kiállítás anyagát felhasználva két kiadvány is készült. Míg a tavasszal megjelent Harry Potter – Utazás a mágia történetében inkább gyerekeknek, addig A Harry Potter – A mágia története  a felnőtt olvasóknak szól.

 

Belülről a Harry Potter A mágia története. / Fotó: Animus Kiadó


Az olvasók a téma szakértőinek közreműködésével végigkövethetik a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában oktatott tantárgyak köré csoportosított kiállítást, és megismerhetik mindazokat a népi hagyományokat, hiedelmeket és tényeket, amelyekre Harry Potter világa épül.

 

 Lehet-e jó házőrző a vampuszmacska? / Fotó: Animus Kiadó

 

A másik kiadvány Göthe Salmander immár legendássá vált könyve, a Legendás állatok és megfigyelésük pazarul illusztrált változata lesz. A kötetet a kiadó a szerző előszavával adja közre, sőt pár oldalon magáról a szerzőről is megtudhatunk pár érdekességet.

 

A gyerekek vagy az Erklingek féljenek? / Fotó: Animus Kiadó

 

A lapokon megcsodálhatjuk a varázsvilág mágikus lényeit, miközben számtalan érdekességet megtudhatunk róluk a híres magizoológus rövid leírásából, például, hogy mért ne együnk sose a pettyes pechrák húsából, és azt is, hogy mit csinál a mantikór, miközben elfogyasztja az áldozatát.

 

Pettyes pechrák és mantikór / Fotó: Animus Kiadó

 

Borító: maxpixel.net


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789633245606
Megjelenés: 2018-09-27
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Mindig is bűbájtant szerettél volna magolni? Esetleg nem tudom, mi az a vampuszmacska? Akkor ezek a könyvek neked szólnak!