Enyedi Ildikó Füst Milán klasszikusából forgat filmet

Megkezdődött Enyedi Ildikó új filmjének forgatása. A Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett A feleségem története című regénye alapján készülő alkotás női főszereplője a világhírű Léa Seydoux francia színésznő, férfi főszereplője pedig Gijs Naber holland színész. A holland hajóskapitány féltékenységi drámája a bájos és frivol francia nővel egy gyönyörű és gyötrelmes kapcsolat magasságait és mélységeit mutatja be. A három országban forgó, nemzetközi színészgárdát felvonultató romantikus film a tervek szerint 2020 őszén kerül a mozikba.

Hamburgban kezdődött a munka, és szeptember elején Máltán zárul az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezőjének új forgatása. Az 57 napot felölelő munka legnagyobb része Magyarországon zajlik majd: a belső felvételeket a fóti stúdióban rögzítik, míg a Párizsban játszódó külső jeleneteket Budapesten veszik fel.
„Kamaszkorom nagy felfedezése volt ez a regény. Az a gazdag, Ezeregyéjszaka-szerűen dús, titokzatos világ, amelyben Störr Jakab, ez a szeretni valóan, fájdalmasan becsületes hajósember mozog, nem csupán dekoráció. Épp ez által, elemi módon, az érzékeinken keresztül értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét. Egy szerelmi történet álarcában erről beszél a regény, és erről beszél majd ez a film is” – mondja Enyedi Ildikó.

 

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című, számos nemzetközi díjat bezsebelő filmjének előzetese.


„Hiszem, hogy most jött el az ideje ennek a filmnek. Most állt össze az a fantasztikusan tehetséges nemzetközi alkotó- és producergárda, akik méltó módon tudják filmre vinni az emberi lelket mélyen ismerő Füst Milán méltán híres regényét, mely feltárja előttünk a szerelem titkait, a férfi és nő kapcsolatának soha meg nem oldható ellentmondásait”  – tette hozzá Mécs Mónika, a film vezető producere.
A feleségem történetében Störr kapitány feleségét, Lizzyt a James Bond-, Mission: Impossible-filmekből és a cannes-i Arany Pálmás Adéle életéből ismert világsztár, Léa Seydoux alakítja. A kapitány szerepében a holland Gijs Nabert láthatja majd a közönség, akire Enyedi Ildikó egyik volt tanítványa, Csoma Sándor Casting című diplomafilmjében lett figyelmes. A számtalan külföldi sztár mellett Funtek Sándort, Hajduk Károlyt és Mácsai Pált is láthatjuk majd a vásznon.
A készülő film forgatókönyvét Enyedi Ildikó írta, az operatőr Rév Marcell, a vágó Szalai Károly, a látványtervező Láng Imola, a jelmeztervező Flesch Andrea, a VFX Supervisor Klingl Béla, a zeneszerző az olasz Teho Teardo.

 

Forrás: eletforma.hu / hvg.hu


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9786155568671
Megjelenés: 2018-12-02

FÜST MILÁN

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Már forog Enyedi Ildikó új filmje.