Elstartolt a POKET-sorozat – Könyvautomaták Budapesten

A Költészet Napján a Madách téren, az Örkény Színház előtt adták át szerdán az első POKET automatát, amelyből kortárs és klasszikus irodalmi műveket vásárolhatnak okostelefon méretű zsebkönyv formájában a járókelők.

 A POKET első reklámfilmje számos ismert íróval, költővelifj. Vidnyánszky Attila és Vecsei H. Miklós színészek három évvel ezelőtt azzal a céllal alapították meg a POKET projektért is felelős Sztalker csoportot, hogy a mostani fiatalokból később ne egy szétszakadt, hanem „egy egymásra figyelő, egymás igazságát megérteni tudó generáció legyen”. Ennek egyik első lépése a POKET zsebkönyvsorozat, amely az olvasás mellett a „csendekről és az elmélyülésekről is szól”.
A könyvsorozat öt kötettel indul, így elsőként Szerb Antal Utas és holdvilág, Esterházy Péter És mesélni kezdtem, Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk, Csáth Géza Egy elmebeteg nő naplója és Krúdy Gyula Ady Endre éjszakái című köteteit lehet megvásárolni az automatából.
A projekt részeként Vecsei H. Miklós és Grecsó Krisztián író nyáron körútra indul egy elektromos kisbusszal, amelyben egy könyvekkel megtöltött kisebb automatát helyezt
ek el, hogy az ország különböző fesztiváljain, ősztől pedig a legkisebb falvakban is népszerűsítsék a kezdeményezést, az olvasás és a közösségépítés fontosságát.

 

Forrás: MTI


GRECSÓ KRISZTIÁN

Tovább

Vecsei Miklós Hasi

Tovább

ESTERHÁZY PÉTER

Tovább
Ez is érdekelhet:

HÍREK
2018-09-06 10:18:21

52 fontos magyar könyv – Nyáry Krisztián szerint

Tovább
HÍREK
2019-11-21 22:17:45

Megjelent a JCDecaux „Álljon meg egy novellára!” című novelláskötete

Tovább
MINDENNAPI
2020-03-23 09:35:57

8. nap otthon – Paul Hollywood: Kenyér – Reggelire, ebédre, vacsorára

Tovább

Az idei Költészet Napját könyvautomatákkal ünnepelte a Sztalker Csoport.