Előzménysorozatot készít a Warner a Harry Potter filmekhez

Óriási verseny zajlik a nézőkért a nagy streaming szolgáltatók és a filmgyártó vállalatok közt. Az HBO Trónok harca spin-off-fal, a Disney Marvel hősökről szóló történetekkel, az Amazon Középföldén játszódó sorozattal próbálja lenyűgözni a nézőket. Most a Warner is beszáll a ringbe, mégpedig a cég egyik legerősebb márkájához, a Harry Potter filmekhez készít előzménysorozatot.

Vissza Roxfortba?
A projekt még nagyon a kezdeti szakaszban jár, így a kiszivárgott pletykák alapján egyelőre mindössze annyit lehet tudni, hogy a sorozat jórészt a Roxfortban és Európa egyes részein fog játszódni, és eddig ismeretlen szereplők történeteit ismerhetjük majd meg belőle. Hogy miképp kapcsolódik majd mindez a Legendás állatok cselekményéhez, illetve a Harry Potter-regényekhez, arról egyelőre nem sokat tudni, mint ahogy az sem derült még ki, hogy vajon a szérián maga Rowling fog dolgozni, vagy pedig egy kreatív csapat fogja írni.

 

Bővülő univerzum
Mindez logikus döntés a Warner részéről, hiszen a Harry Potter közismert márka szerte a világon, óriási rajongótáborral. Nem véletlen, hogy sikerrel futnak az új filmek, a színházi előadás, folyamatosan bővül az élménypark is, illetve a digitális térben is megkerülhetetlenné vált a Wizards Unite és a Hogwarts Mystery című játékok által, valamint a pottermore.com és a wizardingworld.com elnevezésű oldalak révén.
Kíváncsian várjuk, hogy a készülő sorozat vajon képes lesz-e megismételni a könyvadaptációk sikerét.

Forrás: bookriot.com
Borítókép: weneedfun.com


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2018-05-02 11:28:36

Anya csak egy van, könyv viszont számtalan – 9 könyv anyák napjára

Tovább
SZERINTETEK
2019-09-25 14:46:47

10 dolog, amit minden nagypapának és nagymamának tudnia kell

Tovább
INTERJÚ
2019-12-17 18:25:38

Finy Petra karácsonyi könyvajánlója

Tovább

Új történetek Harry Potter világából, sajnos csak mozgóképen.