Eljött a műanyag kerti székek ideje! – Fotópályázat

Ha látsz egy műanyag széket a kertben, az út mellett, a strandon, bárhol, fotózd le és válassz mellé egy idézetet Kollár-Klemencz Lászlótól. A legjobb 5 fotót a szervezők Kollár-Klemencz László A műanyag kerti székek élete című könyvének dedikált példányával és Magvetős könyvcsomaggal jutalmazzák. A fotókból a könyv októberi könyvbemutatóján vetítés lesz látható.

A választható idézetek:

 

„Nem látott semmit, illetve eszébe sem jutott, hogy láthatna valamit, nem figyelt annyira a vadakra, inkább a beszélgetésbe akart visszamenni, csak megpihentette a gondolatait kicsit, meg a csendnek is adtak egy kis időt.”

 

„Egy rét, amint veszi a levegőt, megemelkedik a tüdő felett a selymes fű, majd egy enyhe fuvallatra kifújja, s hömpölyög a fűtenger az őt körülvevő tölgyek, gyertyánok, berkenyék lábainál. A rét szélén a fák kisebb hajtásai próbálják visszafoglalni a területet az erdőnek. Sok vadrózsa bokor szóródott el a réten. A kopott kertiszék felől ez jól látható, mert arról a pontról teljes egészében látható a terület.”

 

„Csak így résztvenni a világban, ami körülvesz, így alkalmazkodni mozdulatlanul. Hagyni, hogy a gravitáció legyen az erősebb, hagyni, hogy mozdulatlanságba kényszerítse.”

 

„Most ültek így huzamosabb ideig egymás mellett először egy traktorban, kölcsönös volt a bizalom, de nem tudták mit várhatnak a másiktól, nem is nagyon vártak semmit talán csak segíteni akartak egymásnak és jól érezni magukat akkor is, ha egy idegennel vannak.”

 

„Tisztuljon ki belül minden, hogy aztán jöhessen a következő nyár új legyekkel. Azok zúgják tele élettel a kerteket, de a régiek akkor már ne legyenek itt a téli házban. Ne hozzanak semmit át a múltból.”

 

„Világos volt még, de érezhetően közeledett az este. Szeptember utolsó napja, ilyenkor hat óra körül már rohamosan sötétedni kezd, s ahogy eltűnik a meleg őszi nap, azonnal kidugja a hideg lábujjait a tél a takaró alól, hogy tudja mindenki merre halad a világ.”

 

A zsűri tagjai: Kollár-Klemencz László és Révai Sára lesznek. A játék 2018. szeptember 30-án zárul, a nyerteseket 2018. október 3-án hirdetik ki. A műanyag kerti székek élete Facebook oldalt itt találjátok, a játék szabályzatát pedig itt.


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789631432596
Megjelenés: 2015-05-20
méret: 125 mm x 197 mm

Kollár-Klemencz László

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-26 07:20:05

Kihirdették a 2020-as Libri-díj tízes jelöltlistáját

Tovább

Fotózz műanyag széket, és nyerj könyveket!