Emberségből ötös – Stephen King a Twitter királya

Stephen King az egyik legaktívabb hetven feletti felhasználója a Twitternek, ahol több mint öt millióan követik. Az író rendszeresen ír a közösségi oldalra, a múlt hét pénteken például arra kérte követőit, hogy ne hagyják, hogy egy maine-i újság, a Portland Press Herald bezárja a könyvajánló rovatát, és ezzel tulajdonképpen meg is mentette a lapot.

King tweetje követően az újság megígérte, hogy megtartja a rovatot, ha százan előfizetnek a lapra. 48 óra elteltével, már 200 új előfizetője volt a lapnak, így Kingnek egyetlen tweettel sikerült megmentenie a könyves rovatot.
Gyakran ír olyan alkotásokról, melyek elnyerték tetszését. Nemrégiben méltatta a kritikusok által lehúzott Madarak a dobozban című filmet, de az Ember a fellegvárban című tévésorozatról is dicsérte. Mikor azt kérdezték tőle, hogy neki valóban minden ennyire tetszik, vagy vannak azért olyan alkotások, amelyeket nem kedvel, akkor a következőt posztolta: „Valaki azt kérdezte tőlem, hogy vannak-e olyan könyvek, filmek, tévéműsorok melyeket nem szeretek. Nos igen, vannak bőven, csak azokról nem írok. Ne mondj semmit, ha nem tudsz jót mondani – szerintem ez egy elég korrekt tanács.”

Ugyanakkor, ha politikáról van szó, ő sem fogja vissza magát. Elkötelezett demokrata, akit hihetetlenül bosszant, hogy Trump lett az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke. Viszonyát a Trump-adminisztrációhoz kiválóan illusztrálja ez a 2016-os posztja: „A legújabb horror történetem. Volt egyszer egy Donald Trump nevű férfi, aki indult az elnökválasztáson. És voltak néhányan, akik rá akartak szavazni.”

 

Forrás: The Guardian

Fotó: geniuspop.com


Stephen King

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

„Múlt hét pénteken Stephen King arra kérte követőit, hogy ne hagyják, hogy egy maine-i újság, a Portland Press Herald bezárja a könyvajánló rovatát, és ezzel tulajdonképpen meg is mentette a lapot.”