Egy angyal története – Lana Millan könyvbemutatója a Könyvfesztiválon

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Votisky Zsuzsa termében, vasárnap kora délután csupa mosolygós, csokoládét majszoló ember várta, hogy kezdődjön a Lana Millan könyvbemutatója, ugyanis a székeken minden érkezőt egy-egy szelet csokoládé várta. A szerzőt Szurovecz Kitti író, újságíró kérdezte, Pikali Gerda előadásában pedig részletek hangzottak el a könyvből. A Raziel című regény bemutatóján jártunk.

Lana Millan és Pikali Gerda

 

A rendezvény elején Szurovecz Kitti egyből a színművésznőhöz fordult és az anyalokról kérdezte, aki elmondta, hogy életében az angyalok kiemelt szerepet töltenek be. Mélyen hisz bennük, otthona minden helyiségében találhatók angyalfigurák, közel száz darab. Lana Millannal régi barátok, aki az ő hangjára álmodta meg a történetét.

A regény ötlete akkor fogalmazódott meg az írónőben, amikor egy barátja „angyalnak” nevezte. Elkezdett morfondírozni, hogy vajon milyen angyal lenne ő. Úgy gondolja, mindnyájunkban benne rejtőzik a jó és a rossz, a démon és az angyal lehetősége, a döntés pedig a mi kezünkben van.

Az első, Átkozott Hannah Brown című könyvében a környezetében élőkből alkotta meg a hőseit. Ezúttal azonban a semmiből kellett teremtenie, hisz egyikünknek sincsen közvetlen démon vagy angyal ismerőse. Urielt, a démont kockánként rakta össze. Raziel figurájához pedig saját magából merített. A két karakter kiegészíti egymást. Kezdetben még lehetett irányítani őket, de ahogy haladt előre a munkában, már önálló életre keltek.

 

A terembe érkezőket a székeken csokoládé várta

 

Szurovecz Kitti kérdésére felelve Lana Millan elmondta, hogy a szerelmi szálra azért volt szüksége, mert ennek hatására változik a démon valaki mássá: ez az az erő, ami Urielt jobbá teszi. Majd hozzáfűzte, hogy a főhősök a történetben többször is testet cserélnek, de a vonzalmuk nem csökken, hiszen a valódi szerelem nem egy-egy mulandó testet kapcsol össze.

Lana Millan fontosnak tartja, hogy könyveiben beszéljen az emberiség bűneiről, arról, ahol a világ most tart: az erőszakról és egymás elfogadásának hiányáról. Írás közben nehézséget okozott számára, hogy szeretett volna egy könnyed, olvasmányos regényt írni, miközben komoly, fontos ügyekről is akart beszélni. Ezért próbálta a könyv szerkezetét úgy alakítani, hogy a megfelelő ritmusban kövessék a különböző részek, és a mondanivaló ne tegye nehézkessé a regényt. Ebben segítette a humor.

A könyvbemutató végén a moderátor kérdésére még elmondta, hogy az Átkozott Hannah Brownnak és a Razielnek is tervezi a folytatását.


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632936727
Megjelenés: 2018-03-26
méret: 215 mm x 135 mm x 40 mm

Lana Millan

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
HÍREK
2018-09-06 10:18:21

52 fontos magyar könyv – Nyáry Krisztián szerint

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább

Több mint szórakoztató irodalom – Bemutatták Lana Millan Raziel című új regénysorozatának első kötetét.