DJ Murakami – A világhírű író zenéi

Murakami Haruki regényei mellett esszéket is ír, többek közt utazásról, zenéről és írásról. Egy ezen szövegeiből összeállított válogatás hangzott el idén nyáron Murakami Rádió címmel a Tokió FM-en. Az adás 55 perces időtartamára Murakami foglalta el a DJ székét, és olyan dalokat játszott, mint a The Beach Boys Surfin' USA-ja vagy Joey Ramone What a Wonderful World feldolgozása. Alább meghallgathatjátok az összes számot.



A zenék szünetében a szerző válaszolt a hallgatók kérdéseire, és elmagyarázta, mi a kapcsolat a dalok és az általa írt könyvek között. Ahelyett, hogy valakitől megtanulta volna, hogy hogyan kell történeteket elmondani, írásaiban zenei megközelítést alkalmazott: a ritmus, a harmónia és az improvizáció arányára figyelt. „Mert az írás, olyan, mntha táncolnál, még akkor is, ha valójában nem az.” – fűzte hozzá.

Sok rajongó csak ezeken a felvételeken hallotta először az író hangját. A következő adásra október 19-én kerül sor, melyen Murakami másik szenvedélyéről, a futásról fog beszélni.
 
Forrás: openculture.com
Fotó: japanator.com

Murakami Haruki

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Író a lemezjátszók mögött! – Murakami zenéi.