David Baddiel: Szupererő kattintásra – Könyv Kapitány ajánlója

Mit gondol egy gyerek a gyerekeknek szóló könyvekről? LIKE rovatunkban diákújságírók véleményét olvashatjátok. Ezúttal Könyv Kapitány ajánlja David Baddiel Szupererő kattintásra című ifjúsági regényét.

 

Amikor a videójáték szerelmes Ellie Stone elveszti kedvenc kontrollerét apja hátsó felének köszönhetően, akkor a dolgok az izgalmak tetőfokára hágnak. Az iskolában Ellie és testvére, Fred épp új kontrollerek után kutat, mikor is berobban az ajtón két tinédzser. ŐK voltak Isla és Morris Fawcett. A suli két genyója. De ennek ellenére mindig ők kapták a legpéldásabb diákok díját. De csak azért, mert az apjuk egyben az iskolájuk igazgatója. De ha már szóba jött az iskola, akkor megemlíteném azt is, hogy az előző könyv (Tökéletes szülő kerestetik) főszereplői, Barry Benett és barátai pontosan ugyanabba az iskolába jártak, mint Ellie és Fred. Barry és Fred még játszottak is együtt focit egy meccsen. De ez csak később lesz fontos. Szóval Morris és Isla elkezdték szekálni Fredet és Elliet. A szekálás után Isla és Morris elmentek, így az ikrek folytathatták azt, amit épp csináltak. Ellie pont kinézett magának egy nagyon szép, drágakövekkel kirakott kontrollert, és ekkor valami hihetetlen dolog történt. A videóchaten megjelent egy ember. Azt kezdte hablatyolni, hogy ő a fura fazon és, hogy az övé a szép kontroller. Azt is mondta, hogy a kontroller ingyen van, és máris kiküldi Fredék házához. Ez nagyon meglepte a két gyereket. Hazaérve egy csomag várta őket az ajtóban. Be is rohantak vele a játékszobába, hogy kibontsák. És mikor meglátták a csomag tartalmát, elállt a lélegzetük. A kontroller volt benne, az, amit nemrég rendeltek az iskolában. Egy ideig még csodálták az eszköz gyönyörű kinézetét, aztán úgy határoztak, hogy kipróbálják a tévén is. Próbálták mindenféle módon rákapcsolni, de egyszerűen sehogy sem ment. Elfelejtettem említeni, hogy a csomagban volt egy karperec is, amit Fred most fel is húzott a kezére. Mikor Ellie elkezdte nyomkodni a gombokat, egyszer csak Fred felugrott az ablak párkányára. Ezen mindketten nagyon elcsodálkoztak. Ekkor Ellie észrevette, hogy a kontroller kék csíkjain a fény ugyanolyan ritmusban lüktet, mint Fred kezén a karperec csíkjai. Ekkor kezdte el Ellie kapiskálni a kontroller képességét. De ekkor egy igen keserves jajveszékelés üti meg a gyerekek fülét. Ki is rohantak megnézni azt, hogy ugyan mi történt, és csodálkozva látták, ahogyan Kaparci Manci (Fred és Ellie anyjának a macskája) fent van a szomszédaik, White-ék tetőjén. Ezzel önmagában annyi gond nem is lenne, ha éppen White-ék nem készültek volna felkapcsolni a karácsonyi kivilágításukat, ami ugye jól odapörkölt volna a szerencsétlen cicának. Ekkor a gyerekeknek egy fantasztikus mentőakció ötlete szökött a fejükbe. Mivel Freden még mindig rajta volt a karperec, Ellie gyorsan elkezdte villámgyorsasággal rakosgatni az ujjait a gombokon. Fred pedig hihetetlen ügyességgel elkezdett felugrálni a faágakra. Aki szeretné tudni, hogy Fred végül megmenti-e Kaparci Mancit, és azt, hogy hogyan végződik a történet, az menjen be egy Líra könyvesboltba és vegye meg a Szupererő kattintásra című könyvet!


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634034513
Megjelenés: 2018-03-10
méret: 197 mm x 129 mm x 25 mm

David Baddiel

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Ellie pont kinézett magának egy nagyon szép, drágakövekkel kirakott kontrollert, és ekkor valami hihetetlen dolog történt.