Bővül az Olimposziak-univerzum – új könyv, új író

Rick Riordan Percy Jackson és az olimposziak-regénysorozata a fiatal olvasókat szerte a világon meghódította. Most egy fiatal írónő, Roshani Chokshi ír új kalandregényt Riordan módszerével, ám ezúttal a görög helyett a hindu mitológia szolgál a kalandregény hátteréül.

A könyvet Riordan kiadója, a Rick Riordan Presents adja majd ki, a könyv írására pedig az ifjúsági regények világszerte ünnepelt írója kérte fel. Az Aru Shah and the End of Time megjelenése jövő márciusra várható. Roshani Chokshi neve nem ismeretlen az olvasók előtt, mert már számos könyvvel bizonyította tehetségét. Történetének főhőse ezúttal nem egy fiú, hanem egy talpraesett, vagány lány lesz. A könyvből itt olvashattok részletet.
Rick Riordan a könyv kapcsán nyilatkozta, hogy amikor elolvasta, úgy érezte, bárcsak ő írta volna, de sajnos nem ismeri elég jól a hindu mitológiát. Ezért is volt jobb kezekben az anyag Chokshinál, aki rendelkezik a megfelelő ismeretekkel, ahhoz, hogy képes legyen ezt a hihetetlenül összetett világot kezelni, szórakoztató és olvasóbarát formában továbbadni a fiataloknak.


Rick Riordan

Tovább
Ez is érdekelhet:

INTERJÚ
2017-11-21 15:04:44

Önismeret minden napra, avagy határidőnapló másképp

Tovább
MINDENNAPI
2018-06-27 09:37:48

Budapest Book Pride – Könyvek homoszexualitásról és LMBTQ emberekről

Tovább
MINDENNAPI
2020-02-12 14:52:47

Felkészítő könyv az óvoda előtt álló gyerekek és szüleik számára – Oviba megyek!

Tovább

Rick Riordan szeretné, ha ő írta volna