Bővül az Olimposziak-univerzum – új könyv, új író

Rick Riordan Percy Jackson és az olimposziak-regénysorozata a fiatal olvasókat szerte a világon meghódította. Most egy fiatal írónő, Roshani Chokshi ír új kalandregényt Riordan módszerével, ám ezúttal a görög helyett a hindu mitológia szolgál a kalandregény hátteréül.

A könyvet Riordan kiadója, a Rick Riordan Presents adja majd ki, a könyv írására pedig az ifjúsági regények világszerte ünnepelt írója kérte fel. Az Aru Shah and the End of Time megjelenése jövő márciusra várható. Roshani Chokshi neve nem ismeretlen az olvasók előtt, mert már számos könyvvel bizonyította tehetségét. Történetének főhőse ezúttal nem egy fiú, hanem egy talpraesett, vagány lány lesz. A könyvből itt olvashattok részletet.
Rick Riordan a könyv kapcsán nyilatkozta, hogy amikor elolvasta, úgy érezte, bárcsak ő írta volna, de sajnos nem ismeri elég jól a hindu mitológiát. Ezért is volt jobb kezekben az anyag Chokshinál, aki rendelkezik a megfelelő ismeretekkel, ahhoz, hogy képes legyen ezt a hihetetlenül összetett világot kezelni, szórakoztató és olvasóbarát formában továbbadni a fiataloknak.


Rick Riordan

Tovább
Ez is érdekelhet:

HÍREK
2020-01-07 21:34:11

A 2019-es év legnépszerűbb könyvei

Tovább
MINDENNAPI
2020-03-23 09:35:57

8. nap otthon – Paul Hollywood: Kenyér – Reggelire, ebédre, vacsorára

Tovább
MINDENNAPI
2020-04-05 21:23:14

Részletek Paulo Coelho regényeinek új kiadásaiból

Tovább

Rick Riordan szeretné, ha ő írta volna