Az elnök emberei írója adaptálta színpadra Harper Lee klasszikusát

A napokban a Broadway-en debütál Harper Lee klasszikusa, a Ne bántsátok a feketerigót! színpadi változata. A darab szövegkönyvét Az elnök emberei című televíziós sorozat alkotója, Aaron Sorkin készítette.

Harper Lee művének sikere megjelenése óta törtetlen. Hollywoodban film készült belőle, a kiadványt pedig több tízmillió példányban adták el, és több, mint negyven nyelvre fordították le, az amerikai iskolákban pedig kötelező olvasmány lett. Klasszikus történet a megbélyegzésről, a kirekesztésről, az emberi gonoszságról, az ártatlanság és az erkölcsi igazság elpusztíthatatlanságáról.

A darab kapcsán korábban írtunk már arról, hogy az író hagyatékának gondozói pert indítottak, mivel kifogásolták, hogy Sorkin változata eltér az eredeti műtól, ám végül a felek peren kívül megegyeztek. Így elgödült minden akadály az alkotás színpadra állÍta elől, és a próbák már el is kezdődtek.
Az apadtáció valóban eltér majd az eredetitől, ugyanis Sorkin a regénnyel szemben a történet főszereplőjévé Atticust tette, akit az Emmy-díjas Jeff Daniels alakít majd, akit az sem zavar, hogy a szerepet a regény filmváltozatában nem más alakította, mint Gregory Peck. A darab másik különlegessége az lesz, három gyerek szerepének felnőtt színészeket láthatunk majd. Ez nem egyedülálló, hiszen Pán Pétert, Rómeót és Júliát is felnőtt színészek alakítják, ezért az alkotók abban bíznak, hogy a nézők ebben az esetben is hamar elfogadják majd ezt.

 

Forrás: ew.com

Fotó: plotpoint.mx


Ez is érdekelhet:

HÍREK
2020-03-26 07:20:05

Kihirdették a 2020-as Libri-díj tízes jelöltlistáját

Tovább
HÍREK
2020-03-28 12:56:49

Rendkívüli közlemény – Líra Könyv Zrt. (2020. 03. 27.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Felnőttek játsszák a gyerekszerepeket Aaron Sorkin Ne bántsátok a feketerigót! című művében.