A házad falán a kedvenc könyveid?

A legtöbb street art művész elhagyott épületeket vagy vasútvonalakat választ alkotása színhelyéül, ám a holland Jan Is De Man azonban élettel teli helyeken szeret graffitiket készíteni, és fontos a számára, hogy olyan falfestményeket alkosson, amelyekkel az emberek tudnak azonosulni. Ezért döntött úgy, hogy óriási 3D-s könyvespolcot fest egy lakóház falára, amely a lakók kedvenc könyveit ábrázolja.

Közöségépítő ereje van
Az óriási könyvespolc egy utrechti háromszintes társasház falát díszíti.

 

„Nagyon jól ismerem a ház lakóit – nyilatkozta a művész a graffiti kapcsán. – Már régóta szerették volna, ha festek egy olyan graffitit a házuk falára, amelynek közösségépítő ereje van. Teljesen szabad kezet adtak az alkotáshoz, csak annyi volt a kikötésük, hogy a design pozitív üzenet legyen, ami jó hatással van a lakókra.”

 

Könyves selfie az utrechti lakóház előtt. / Fotó: impressmagazin.hu

 

A környékbeliek is imádják
Miután megszületett az ötlet, a lakókat megkérték arra, hogy hozzák el a kedvenc könyvüket. A graffiti egy hétig készült, és a végeredmény fantasztikus lett. A festmény amellett, hogy szebbé és a lakók számára személyesebbé tette a házat, a helyi közösségnek is ad, hiszen sokan szívesen fotózkodnak előtte, sőt egyre többen készítenek könyves selfie-t előtte.

 

mindennapkonyv.hu / impressmagazin.hu

Borítókép: mymodernmet.com


Ez is érdekelhet:

HÍREK
2017-11-21 10:23:05

Máglya a színpadon – a Vígszínház új évadának bemutatói

Tovább
HÍREK
2017-12-15 14:32:29

Bulgáriában ismerik leginkább a magyar irodalmat

Tovább
HÍREK
2019-01-14 15:23:45

Marie Kondo a könyveket illetően téved

Tovább

Sokszínűség a házfalon.