A Forrás folyóirat világirodalmi lapszámának bemutatója Kecskeméten

A Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Forrás Kiadója 2019. szeptember 12-én (csütörtökön) 17 órakor rendezi meg a kecskeméti Kápolna Galériában a Forrás 2019 július-augusztusi „Napjaink költészete” című lapszámának bemutatóját.

A vendégszerkesztő ajánlása

„Valóságos antológia ez, a kortárs világlíra mozaikos kis antológiája. Nyilván nem vállalhatták sem a lap felelősei (Pál-Kovács Sándor és Füzi Péter), sem az őket segítő külsősök (a Versum szerkesztői), hogy bemutatják a világlírát, ahogy az ma kinéz – hiszen az lehetetlen. Egyáltalán mi az, hogy világlíra? Valami helyettesítő fogalomnak tűnik: mégsem mondhatjuk, hogy a világban készülő költői munkák összessége. Ezekre vet egy pillantást a Forrás duplaszáma is, annyi nehezítéssel vagy könnyítéssel (ahogy tetszik), hogy nem csak Európára veti vigyázó szemét. Van itt Amerika is dögivel, Észak meg Dél, és még más vidékek is természetesen. Nincs benne az összes trend és irányzat, de vannak benne trendek és irányzatok. Akárhogy is, az utóbbi években kevés ilyen széles látókörű válogatás jelent meg.” – írja Krusovszky Dénes a Forrás nyári számáról.

 

Hosszú szerzői lista

Csupán a lapban publikáló alkotók nemzetisége kitesz egy hosszabb listát: a szerzők között van ukrán, román, szerb, cseh, szlovák, lengyel, szlovén, orosz, fehérorosz, norvég, német, angol, portugál, török, japán, amerikai, ír, angol, míg a fordítói oldalon nem kevesebb, mint 21 szerzőt számlálhatunk.  

Az esten a lap két szerkesztője, Pál-Kovács Sándor és Füzi Péter beszélget a szám két vendégszerkesztőjével, Krusovszky Dénessel és Mohácsi Balázzsal.

 

 

 

A lapszám már elérhető pdf-formátumban a folyóirat honlapjának archívumában.


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
HÍREK
2018-09-06 10:18:21

52 fontos magyar könyv – Nyáry Krisztián szerint

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább

Az esten a lap két szerkesztője, Pál-Kovács Sándor és Füzi Péter beszélget a szám két vendégszerkesztőjével, Krusovszky Dénessel és Mohácsi Balázzsal.